Čo by to bol za advent bez poriadnych Vianočných trhov. Reč je o našom milom sviatočnom podujatí, ktoré na námestie opätovne prilákalo takmer celú dedinu.

trhy1V piatok jedenásteho decembra sme spolu s pánom farárom a pánom starostom symbolicky požehnali a následne rozsvietili vianočný strom na námestí. Pravidelní návštevníci akcie už pritom vedia, že práve týmto gestom zahajujeme každoročné Vianočné trhy. Nechýbajú vystúpenia, zábava a pohostinstvo. Aj tento raz sa preto na úvod Rusovčanom z pódia predstavili tancujúce detičky z Benitim all dance klubu, ktoré vystriedali členovia DFS Gerulata spolu s Betkou Uhrákovou a záver programu patril žiakom zo Súkromnej základnej umeleckej školy. Všetky talentované deti zožali veľký úspech a v divákoch vyvolali nadšenie.

Po skončení oficiálnej časti trhov nasledovalo neformálne užívanie si predvianočnej atmosféry, priateľských či susedských stretnutí a ochutnávanie ponúkaných stánkarskych špecialít. Zakúpiť ste si mohli cigánsku, držky, koláčiky, alebo ste po venovaní dobrovoľného finančného príspevku mohli ochutnať voňavý punč, varené vínko i horúci čaj. Charitatívnu zbierku robili opätovne poslanci zo stánku OZ Rusovčan a vyzbierané peniaze z nej darujú na pomoc druhým.