paraDeň Rusoviec zavŕšil august veľkolepo, ako tomu býva každoročne zvykom. Napriek extrémnemu počasiu prilákalo podujatie plné zaujímavých vystúpení stovky návštevníkov, ktorí sa bavili do neskorých nočných hodín. 

Akcia roka je úspešne za nami. Aj tak by sme mohli v stručnosti zhodnotiť pre Rusovce typickú „Vatru“, ktorú sužovali tropické horúčavy. Ani tie neodradili prvých návštevníkov, ktorí na lúku pod kaštieľom prichádzali už pred štrnástou hodinou. „Od rána až doteraz som sa kúpala v tunajšom jazere, no pre dnešok plávania stačilo a teraz je na rade zábava,“ privítala nás návštevníčka Marta, ktorá si to namierila priamo k stánku s občerstvením, ktorého bolo na akcii už tradične viac než dosť.

Nechýbali pukance, smažené lupienky, cukrová vata, cigánska, chladené nápoje i miešané drinky. A vyberať si bolo nielen zo stánkarskej ponuky, ale najmä z vystúpení, ktorých bolo viac než dosť. DSF Gerulata, operný sólista, skupiny Silent Trio, P. S. a na záver PARA. „Najviac ma prekvapili tri rockerky z formácie Poison Candy, ktoré hrali výborne. Na tejto hudbe som vyrastal, takže vystúpenie bolo skvelým zážitkom.

Len škoda, že nezahrali nič od Deep Purple,“ zavtipkoval starosta Dušan Antoš, ktorý v podvečerných hodinách spolu s pánom Veselovským slávnostne zapálili symbolickú partizánsku vatru. Podujatie organizované MČ Bratislava – Rusovce napokon neskoro po polnoci zakončil DJ.

 Touto cestou už tradične ďakujeme sponzorom, vďaka ktorým by Deň Rusoviec vôbec nebolo možné zrealizovať.