Za takú ohňovú šou, akou bol zavŕšený tohtoročný Deň Rusoviec, by sa nemuseli hanbiť ani svetoví muzikanti na koncertnom turné. A to pritom nebola jediná vydarená atrakcia, ktorá obohatila našu tradičnú „vatru“, organizovanú MČ Bratislava – Rusovce, OZ Rusovčan a DHZ Rusovce.

Väčšina Rusovčanov sa celoročne a zároveň každoročne teší na posledný augustový víkend, pretože ten v našich končinách už celé desaťročia patrí pocte partizánom v podobe pálenia vatry. Samotnému symbolickému zapáleniu ale predchádza nabitý program, vďaka ktorému praskala lúka pod kaštieľom vo švíkoch. „Prišlo veľké množstvo návštevníkov, za čo sme radi. Vďaka krásnemu počasiu a nabitému zábavnému programu si na svoje prišli hádam všetky ročníky, malí i veľkí,“ prezradil starosta Dušan Antoš.

Nový moderátor
Prvá výrazná zmena, ktorá toto leto nastala, bola na poste moderátora. Tým sa stal populárny zabávač Ján Gordulič. Okrem jeho vtipných glos počas prestávok medzi vystúpeniami sme si mohli vychutnať i spev talentovaných detí z umeleckej školy, tance folklórnych súborov či akrobatickú šou, ktorou nadchli členovia formácie Old school brothers. V neposlednom rade treba spomenúť tiež množstvo stánkov s chutným občerstvením i milými suvenírmi, nafukovaciu šmykľavku, ródeo býka a mnoho ďalšieho. Zábavy bolo jednoznačne dosť a čerešničkou na torte bolo vystúpenie tradičnej slovenskej skupiny Vidiek. Aby nám Janko Kuric zaspieval skladbu Vidiečan. Potom už nasledovala spomínaná veľkolepá ohňová šouu, ktorá predznamenala koniec oficiálneho programu a nasledovala voľná zábava v podobe diskotéky a DJ-a.

Touto cestou ďakujeme všetkým sponzorom.
Fotky 🙂