Po tom, ako začal dedinu zdobiť obrovský májový strom, odštartoval piaty mesiac v roku Zadunajský Majáles, ktorý už dlhé roky organizujú MČ Bratislava Rusovce, Čunovo, Jarovce a Petržalka.

Lúka pod kaštieľom sa zaplnila po tom, ako hostí privítala moderátorka Ivana Ilgová a zástupca starostu Radovan Jenčík, ktorý prišiel všetkým Rusovčanom popriať príjemný divácky zážitok. A o ten veru núdza nebola až do večera. Pozornosť všetkých rodičov hneď v úvode strhli detské folklórne a hudobné súbory z okolitých dedín, ktoré predviedli krásne tance i spevy. Medzi vystupujúcimi boli deti zo ZUŠ, pod vedením p. Gajdošechovej, DFS Čunovský kŕdeľ, Tamburašsky orchester konjic, DFS Ljuljanka a Gerulata. Dospelých vystupujúcich zastúpili členovia FS Ekonóm a Mažoretky Liviana. Pred koncom ešte pódium rozhýbali talenty z Crazy Jump a záver dňa patril triu Duchoň Revival a DJ-ovi Kapitánovi Dankovi.

V priebehu tejto slnečnej soboty si pritom diváci okrem pestrého programu tiež pochutili, a to v rámci širokej ponuky prítomných stánkarov. Deti si mohli zakúpiť rôzne suveníry, alebo aspoň cukrovú vatu. Poďakovanie patrí opätovne spoločnosti Q-99 za ozvučenie.

Fotogaléria.