„Bola to pekná akcia, o stupeň vyššie, ako predošlé ročníky. Palec hore organizátorom,“ pochválila na sociálnej sieti najväčšie kultúrne podujatie roka v Rusoviach pani Eva, ktorá patrila k stovkám nadšených návštevníkov tohtoročnej „Vatry“. 

Ako tomu už v posledných rokoch býva zvykom, aj tentokrát spojili sily MČ Bratislava – Rusovce, OZ Rusovčan, firma Q-99 a ďalší spoluorganizátori či dobrovoľníci, aby zorganizovali a zabezpečili Deň Rusoviec. A návštevníci lúky pod kaštieľom sa v poslednú augustovú sobotu napokon zhodli v tom, že rok príprav rozhodne stál za to: „Bolo to veľmi vydarené podujatie,“ doplnila pani Marta. Novinkou uplynulého ročníka bolo planetárium, ktoré mohli navštíviť malí i veľkí Rusovčania. Úspech slávili už tradične maľovanie na tvár, cukrová vata, stánky so suvenírmi a v neposlednom rade aj jazda Vláčikom Prešporáčikom. 
Hudobný program, ktorým nás po celý čas sprevádzal moderátor Ján Gordulič, tvorilo vystúpenie skupín Silent Trio a Klobúk dole, DFS Gerulata, tanečnej skupiny Old School Brothers. Na pódiu sa objavili aj miestni futbalisti z MFK Rusovce, ktorí spoluobyvateľom oznámili úspech v podobe postupu do 3. ligy. Zavŕšením dňa, na ktoré sme všetci netrpezlivo čakali, bol veľkolepý koncert skupiny IMT Smile, ktorá Rusovce zaradila do svojho letného turné po Slovensku. No a v nočných hodinách nám napokon do tanca hral DJ Gogo, inak známy aj ako prezident MFK.  

Galéria.